Home / Wijn / Champagne
Filter

Champagne

Champagne is meer dan een luxe drankje; het is een symbool van feest en verfijning, bekend om zijn fijne bubbels en ongeëvenaarde kwaliteit. Maar, wat maakt champagne zo speciaal? Dit komt voort uit zowel de unieke productiewijze als de strikte regelgeving die de naam beschermt.


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Allereerst, champagne kan alleen zo genoemd worden als het afkomstig is uit de Champagne regio in Frankrijk. Deze regelgeving, beschermd onder de Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), zorgt ervoor dat alleen wijnen die de traditionele methoden volgen en uit dit specifieke gebied komen, zichzelf champagne mogen noemen. Het terroir van deze regio, met zijn krijtgrond en koelere klimaat, draagt bij aan de kwaliteit en de unieke smaak van de champagne.

De bubbels in champagne ontstaan door een tweede gisting op de fles, ook wel 'méthode traditionnelle' genoemd. Tijdens dit proces worden de stillevende wijnen gebotteld met een toevoeging van gisten en suikers, waarna ze verzegeld worden en voor een bepaalde tijd onder druk gerijpt worden in de kelders. Dit zorgt voor de natuurlijke kooldioxide die de kenmerkende bubbels geeft.

Kwaliteit is een andere pijler van champagne. Elke stap, van de teelt van de druiven tot het rijpingsproces, is zorgvuldig gecontroleerd om aan de hoogste standaarden te voldoen. Champagnehuizen, van groot tot klein, streven naar de beste uitdrukking van hun erfgoed en terroir, waarbij elke bubbel de eeuwenoude traditie en vakmanschap van het gebied weerspiegelt.

Vanwege deze hoge standaarden en regelgeving heeft champagne een status verworven als een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld, vaak de eerste keuze bij vieringen en speciale gelegenheden. Met elke slok champagne proef je niet alleen een heerlijke en bruisende wijn, maar ook een stuk geschiedenis en toewijding aan ambacht en kwaliteit.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.


18+ Leeftijdscheck bij aflevering!

Ben je 18 jaar of ouder?