Home / Sterke drank / Gin
Filter

Gin

Gin is een alcoholische drank dat is gemaakt door het destilleren van een vergist graanbeslag. Gin krijgt zijn specifieke smaak door toevoeging van jeneverbessen of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin.


  1 / 5  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Gin bestaan uit 2 ingrediënten, namelijk botanicals en pure neutrale alcohol. Botanicals zijn alles dat plantaardig is en gedistilleerd kan worden. Zoals zaden, bloemen, wortels en kruiden. Hoofdbestanddeel van deze botanicals zijn altijd jeneverbessen. Als alcohol wordt er graanalcohol gebruikt. Gin heeft een alcohol percentage van 37,5% tot 50%. 

De soorten Gin zijn op te delen in vijf verschillende soorten, namelijk:

-    London Dry of Plymouth Dry Gin. Deze gin is op de originele manier geproduceerd. Hierbij wordt één keer gedistilleerd en tegelijkertijd alle ingrediënten toegevoegd. Na dit proces wordt alleen nog water toegevoegd. 
-    Distilled gin. Deze gin wordt ook op de originele manier geproduceerd, maar aan het eind worden er nog extra ingrediënten toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld limoen, sinaasappel of specerijen. 
-    Compound gin. Compound Gin is veel gebruikt als huismerk van een supermarkt of slijter. Aan deze gins zijn smaken en of extracten toegevoegd, zonder dat deze zijn mee gedistilleerd. 
-    Old Tom Gin. Deze gin is bij uitstek geschikt voor cocktails, omdat hij zoeter is dan de klassieke gin.  
-    Ultra premium gin. Deze gin is een zuiverder dan de andere vier soorten gin. Dat komt omdat hij meerdere malen is gedistilleerd. 

Gin stamt rechtstreeks van jenever af. Jenever werd in de 17e eeuw gebruikt als medicijn tegen galstenen en maagklachten. Tijdens de Nederlands-Spaanse oorlog kwamen de Engelse soldaten in aanraking met jenever en produceerde in Engeland hun eigen distilleermethode hiervoor. Daardoor ontstond gin en is het tegenwoordig wordt het overal ter wereld gemaakt. Zo heb je gin productie in Spanje, Verenigde staten, Schotland en Scandinavië. Het verschil tussen gin en jenever is het gebruik van verschillende granen en de manier van destilleren. Jenever wordt gemaakt van drie verschillende granen en gin wordt meestal gemaakt van één soort graan. 

In tegenstelling tot sleedoorngin (een voorbeeld hiervan Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin), is de smaak van gewone gin is erg droog. Hierdoor wordt hij zelden puur gedronken. Gin mix je het beste met tonic. 

Bij Drankenhandel Leiden hebben we meer dan 80 verschillende soorten merken gin op voorraad. De vele soorten gin die je bij Drankenhandel Leiden vindt, komen uit verschillende landen zoals Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk of Engeland. Uiteraard vindt je bij ons de meeste bekende merken zoals Bombay, Gordon’s, Tanqueray en Hendrick’s maar ook de minder bekende gin merken zijn goed vertegenwoordigd. Wat dacht je van Catz, Citadelle, Dutch Courage of Goeie Mie Gin? Bestel gemakkelijk je gin online en laat het thuis bezorgen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.


18+ Leeftijdscheck bij aflevering!

Ben je 18 jaar of ouder?