Home / Sterke drank / Calvados
Filter

Calvados

Calvados is een appelbrandewijn uit de regio Normandië in Frankrijk. Het wordt gedistilleerd uit cider gemaakt van speciaal geteelde en geselecteerde appels en na destillatie wordt het minimaal twee jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Calvados kan worden genoten als aperitief, als digestief of bij het koken en dan vooral bij de bereiding van sauzen en fruitdesserts.
Bezig met laden...

De naam "Calvados" is beschermd onder de Franse wetgeving inzake geografische aanduidingen waardoor wordt gegarandeerd dat alleen brandewijnen die in de Calvados-regio zijn gemaakt volgens strikte productiemethoden de naam mogen dragen. Calvados maakt deel uit van de bredere categorie fruitbrandewijnen en wordt vaak vergeleken met andere soorten fruit-spirits vanwege het vergelijkbare proces van fermentatie en distillatie.

Er is een kleine verscheidenheid aan Calvados-merken op de markt verkrijgbaar, variërend van meer commerciële versies tot ambachtelijke, leeftijdsgebonden uitdrukkingen die de diepgang en complexiteit laten zien die kan worden bereikt met zorgvuldig rijpen. Calvados geniet een stevige reputatie onder kenners van sterke dranken vanwege zijn rijke en genuanceerde smaakprofiel, vaak met tonen van appels, peren, boter, vanille en een vleugje hout van de rijping op vat.
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.


18+ Leeftijdscheck bij aflevering!

Ben je 18 jaar of ouder?